Kuukauden Lerssi – Carlos

Sata salamaa iskee tulta ja Kuukauden Lerssi on tällä kertaa Carlos! Tämä monitaituri taiteilee radalla herrasmiesmäisen sutjakkaasti ja radan laidalla kamera kätösissään ja hymy huulillaan. Otetaanpa seuraavaksi syväluotaava haastattelu kehiin ja päästetään Callu ääneen. Tästä tyypistä ei voi olla tykkäämättä!

© Urpo Kekkonen

© Urpo Kekkonen

Noniin Carlos Marko-Tapio, miten menee ja kuis kulkee just nyt?
Ihan hyvin! Tää on ollu hyvä syksy. Roller Derbyn pelaaminen maistuu erityisen hyvälle tällä hetkellä, elokuussa tuli ensimmäinen vuosi täyteen pelaajana. Pikkuhiljaa alkaa tuntua, että jotain on oppinut (ehkä). Lopetin röökin reilu kuukausi sitten ja nykyään jaksaa jo vähän jammata. Tammikuussa pitäisi valmistua valokuvaajaksi. Ja jaja odotan tottakai malttamattomana Roller Derbyn World Cupia.

Kerrohan sitten vähän, että mistä kaikki alkoi ja miten päädyit roller derbyn pariin?
Päädyin roller derbyn pariin valokuvausharrastuksen kautta. Kuvasin pelejä ja tutustuin pikkuhiljaa ihmisiin lajin parissa. Ekan derbymatsin näin Helsingissä kev��ällä 2012. Innostuin lajista oikeastaan heti. Lajissa viehätti sen vauhdikkuus ja tietyllä tapaa erilaisuus. Ja ne soitti punkkia siellä. Aloin pikkuhiljaa käymään matseissa ja liityin Kallio Rolling Rainbow –seuraan valokuvaajaksi. Perustin sinä kesänä itsenäisen derby.pictures.fi –sivuston, koska derbykuville oli niin mukavasti kysyntää. Elokuussa 2013 laitoin luistimet jalkaan ja liityin pelaajaksi Tampere Rollin Brosiin. Käytiin Brosien kanssa keväällä Ruotsissa ”Kings of The North” turnauksessa ja pelattiin Men’s Roller Derby World Cupissa, Birminghamissa. Sittemmin olen rantautunut Kouvolaan ja pelaan keväällä perustetussa Kouvola Men’s Roller Derbyssä. Derbykuvaushommia teen itsenäisesti vieläkin.

© Ässä

© Ässä

Olet musiikkimiehiä, valokuvaaja ja derbyäijä. Jos ois ihan pakko valita, mitkä kaksi jättäisit pois ja miksi?
Jos olis pakko valita… Varmaan musiikkia ei pystyisi jättämään pois, se on mun pitkäaikaisin juttu. Jos sitä taas pistäisi jonkun projektin alulle. Olisi hienoa soittaa jotain Mana Mana tyyppistä, sellaista kouvolalais-henkistä musiikkia.

Mikä on parasta Kouvola Mens Roller Derbyssä?
Varmaan kaikki! KMRD on hieno seura. Ollaan saatu nyt syksyllä toiminta potkaistua käyntiin ja meillä on oma vakituinen treenivuoro. Tyypit on loistavia ja niiden kanssa on kiva harrastaa. Jäseniä meillä on seurassa tällä hetkellä 12 kpl ja mukaan toimintaan saa tulla lennosta, jos laji kiinnostaa.

Entä Kouvola Rock n Rollersissa?
Varmaan kans kaikki. Hehe! Onhan Lers ihan mainio joukkue. Rock n Rollers koostuu erityisen hienoista, lahjakkaista ja hauskoista ihmisistä. On silkkaa parhautta saada viettää aikaa ja treenata näiden ihmisten kanssa. Tiiminä Lers on kehittyvä ja periksiantamaton, kuin Tykkimäkeläinen betoni.

Entä pahinta?
Ei tuu mieleen mitään.

© Erika Belazreg

© Erika Belazreg

Mitä haluaisit sanoa tyypille, joka nyt tuolla jossain miettii et alotanks miä nyt derbyn vai alotanks miä kolmiloikan vai jäänks miä kotisohvalle?

Jos olet harkinnut uuden harrastuksen aloittamista tai et ole vielä löytänyt itsellesi sopivaa niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan roller derbyä. Roller derby on kaikille. Ei oo väliä millaiset lähtökohdat ihmisellä on, kaikki voi tulla harrastamaan ja jokaiselle on paikka.
(…Kotisohva on kans ihan kiva vaihtoehto, mutta sitä ehtii harrastamaan myös derbyn ohessa. Kolmiloikasta en osaa sanoa, kai sekin ihan siidee on. :D )

Ja sitten, kenet valitset seuraavaksi The Lers of the Monthiksi?

Tämä oli hyvin vaikea valinta. Valitsen seuraavaksi kuukauden lerssiksi ammattitaitoisen ja ystävällisen tuomarin, myös pelaajana kunnostautuneen Villen eli 50 Vincentin.

About The Author

Bio:

Rollin News Author


DERBY TODAY
Comments
Share what you think

Add comment

Please Login or Register To Add A Comment