Kuukauden Lerssi – 50 VinCent

Joulukuun Lerssi on sääntöguru raitapaita 50 VinCent eli Ville! Tältä mieheltä voi kysyä mistä säännöstä vain, tietoa löytyy! Mukana voi saada myös puujalkavitsin, jos hyvin käy. Pitemmittä puheitta, päästetään Ville ääneen!

50_VinCent

No niin Ville, ekaksi lämmittelykysymys eli miten menee?
Hyvin pyyhkii, vuodenvaihdetta ja kesää odotellessa.

Mitä kuuluu 50 VinCentin jouluun? Kenties kinkkua ja apex jumpeja? JA lisäkysymyksen lisäkysymys, mistä nimesi juontaa juurensa?
Ennen joulua on vielä muutama apex hyppy loikkaamatta mutta sen jälkeen loppuvuosi on pääpiirteittäin kinkun syömistä. Omaa derby-nimeä pohtiessani järjestelin listan julkisuuden henkilöistä eniten itseäni muistuttavaan järjestykseen. 50 Cent oli ensimmäisenä, mutta nyt myöhemmin tajusin listan olleen väärin päin.

Milloin ja mistä syystä päädyit Kouvola Rock n Rollersin tuomarismieheksi?
Vajaa 3 vuotta sitten ystäväni (#176) kertoi harrastavansa semmoista radan ympäri rullaluistelemista, mistä saa aina pisteen jos ohittaa toisen. Mietin että miksi kukaan tekisi mitään niin typerää, joten luin sääntöjä ottaakseni siitä enemmän selvää. Kävikin ilmi, että kyse on nokkelasta ja mielenkiintoisesta lajista. kävin kerran katsomassa treenejä ja laitoin luistimet samantien tilaukseen.

Mikä on sun lempisääntö? Entä mikä on hankalin?
Peliä kokonaisuudessaan aateltuna Engagement Zone, eli määritelty alue kuinka kaukana blokkerit saavat olla toisistaan. Strategiapelien ystävänä pidän derbyssä shakkimaisista tilanteista, jossa pelinapp… pelaajan sijainti vaikuttaa asioihin, vaikkei fyysisesti siellä mitään tekisikään. Vaikeimpia on yleisesti säännöt, mitkä voi ymmärtää useammalla kuin yhdellä tavalla. Onneksi vuoden alussa voimaan tulevissa säännöissä näitä on korjailtu.

© Marko Niemelä

© Marko Niemelä

Mikä on paras tapa oppia roller derbyn säännöt?
Nämä tietysti vaihtelee eri ihmisillä mutta itellä toimii parhaiten mutkikkaiden tilanteiden pyörittely päässä, käytännön harjoittelu ja säännöistä keskusteleminen muiden toimitsijoiden ja pelaajien kanssa.

Kuulut myös KMRD:hen eli Kouvola Mens Roller Derbyyn. Miten houkuttelisit uusia pelaajia mukaan?
Jos on kiinnostusta lajiin tai et ole ikinä kokeillut quad-luistimia niin otappa yhteyttä tuonne niin keksitään lainaluistimet testattavaksi: kouvolamensrollerderby@gmail.com

Kumpaa teet mieluummin, tuomaroit vai pelaat?
Muutama kuukausi sitten mielummin pelasin ja vähän myöhemmin vaihtui taas tuomarointimoodi päälle. Tällä hetkellä molemmat on aika mukavasti tasapainossa.

Olet pitkänhuiskea mies. Mitä etua pituudesta on derbyssä?
Tuomaroinnissa tietysti se, että pystyy näkemään tilanteita myös pelaajien yli. Pelatessa pää on korkealla turvassa osumilta ja pitkillä jaloilla pystyy loikkimaan ahtaista paikoista pelaajien ohi näppärästi näin ikkään: http://youtu.be/FGYN1SqD8l4

Pian koittaa uusi, uljas (derby)vuosi. Teetkö uudenvuodenlupauksia?
En voi koska silloin rikkoisin lupauksen. Joskus useampi vuosi sitten lupasin uutena vuonna, etten tee enää uudenvuodenlupauksia.

© Marko Niemelä

© Marko Niemelä

Kerro joku hyvä neuvo vaikka uusille derbytuomareille.
Itse opettelin ajattelemaan numeroita englanniksi autoa ajaessa huutamalla vastaan tuleville autoille jäähyjä värin ja rekisterinumeron mukaan. Tööttiä ei tosin kannata käyttää pillin sijasta.

Kenet valitset vuoden 2015 ekaksi Kuukauden Lerssiksi?
Seuraava on aktiivinen pelaaja josta on hankala päästä eri joukkueessa ollessaan ohi, eli Malice Scooper!

About The Author

Bio:

Rollin News Author


DERBY TODAY
Comments
Share what you think

Add comment

Please Login or Register To Add A Comment