KUUKAUDEN LERSSI – JEMINA LUGORA 13

Kuukauden Lerssi on tällä kertaa Jemina Lugora, joka tunnetaan myös nimellä Ursula Kaaos. Jemina loistaa radalla blokkerihommissa ja iskee vihuleita radalta nopeammin kuin ehdit sanoa Rock n Rollers. Tämä upea Lerssi on myös kylmähermoinen valmentaja ja lämmin tsemppari.

Ursula_Kaaos

 

Moi Ursula! Heti alkuun, millä nimellä haluat itseäsi kutsuttavan?

Heips! Identifioin itseni hyvin vahvasti Jempuksi tällä hetkellä.

Nimi on olotila, niitä tulee ja menee. Kutsumanimeni, etu- sekä sukunimenikin ovat vaihdelleet vuosien saatossa. Suurimman osan aikaa elämästäni minut on kuitenkin tunnettu Jemina Lugorana. Päätin vaihtaa pelipaitojen selkämykseen tämän nimen, ettei koko ajan tarvitse olla uutta univormua tilaamassa.

Olet urheilija, valmentaja, opiskelija, tanssija, äiti, vaimo… Miten ehdit kaiken ja millainen on esimerkiksi tavallinen arkipäiväsi?

Ensinnäkin myönnän tarvitsevani reilusti ihmisiä elämääni. Mieheni hoitaa perheemme ruokahuollon kokonaan ja lapsellani on paljon luotettavia aikuisia ympärillään. Iso kiitos perheelleni sekä perhettämme lähellä oleville ihmisille! Toinen kiitos mobiilinetille ja sille, että asioita pystyy hoitamaan paikasta riippumatta. Valmentamisessa, kuten muussakin seuratyössä, olen yhdessä toimivan porukan yksi ratas muiden joukossa. Näin jää aikaa suunnata huomiota omallekin treenille.

Tyypillistä arkipäivää ei olekaan. Onko koulua, töitä, treenejä, viedäkö lapsi hoitoon vai otanko mukaan, siinä ne olennaisimmat kysymykset joitten mukaan päivän aikatauluja rukkaan. Päikkärit ja Pikku Kakkonen ovat ”toimistoajat”, joitten aikana ehtii suunnitella derbytreenit tai harjoitella koreografiaa. Yhdistän lapseni kanssa ulkoiluun lenkkeilyä, kuntopallottelua ja muuta huhkimista ja muutenkin yritän pitää kiinni fyysisesti aktiivisesta elämäntavasta.

Parasta perheenkeskistä ajanviettoa on junaratojen ja legojen kanssa rakentaminen. Mieheni kanssa vietän kahdenkeskisiä ”irtiottoja” arjesta aina tilaisuuden tullen jotta hän taas jaksaa kestää kiireistä ja hajamielistä vaimoaan.

Sait läjän palkintoja Lerssigaalassa, mm. Vuoden valmentaja ja Best Leader. Mistä kumpuavat kaikki nämä kyvyt?

Uskon, että kyse on ennen kaikkea onnistuneesta vuorovaikutuksesta lerssiporukan kanssa. Jossain toisessa ajassa ja paikassa olisin ehkä ansainnut ”vuoden hämmentäjä” -palkinnon.

Olen erittäin inspiroitunut roller derbystä ja tietenkin Kouvolan kaikista joukkueista ja molemmista seuroista. Sieltä kaikki pohjimmiltaan kumpuaa.

Mikä on mieliinpainuvin hetki derbyurallasi?

Mieleenpainuvin oli varmasti ensimmäinen skrimmini loppukesällä 2012. Sain minarit tehdyksi perjantaina ja tiistaina matkasin Helsinkiin pelaamaan Wastelands-sekaskrimmagessa. Jännittävin pelinodotus koskaan!

Kuka tai ketkä ovat derbyidoleitasi?

Tähän voisin sanoa vaikka mitä nimiä. Tänään sanon Stefanie Mainey ja Iiris Suominen.

Jemppu

Olet myös luova ideanikkari. Visioi vähän tulevaisuutta roller derbyn saralla.

Heh heh. No kyllähän minun lempparein lennokas visio on, että Yhtärin tontille kohoaa Kouvolan katukuvaa pinkeyttävä LersAreena, jonne Kouvolan molemmat roller derby seurat keskittävät toimintansa. Kouvolasta kuoriutuu varsinainen rullailukaupunki ja Areenalla onkin paljon yleisövuoroja rullaluisteluharrastajille. Lisäksi yhdistyksemme pyörittää rock bar & nightclub Rulla-Kattia, joka on Kouvolan kuumin keikka- ja rulladiskomesta.

Maanläheisempiä tulevaisuuden visioita on Kouvola, jossa roller derbyä voi harrastaa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Puolet tästä tavoitteesta onkin jo saavutettu ja toinen puoliskokin näyttää koko ajan todennäköisemmältä! Kuusankoskella on myös upea keskittymä mimmijengejä, sillä Kuusaalla pelataan roller derbyn lisäksi amerikkalaista jalkapalloa ja jääkiekkoa. Voisimme pitää yhdessä naisille suunnatut kontaktilajifestarit.

Musta vai pinkki?

Molemmat.

Verkkosukkikset vai kultaiset hotpantsit?

Verkkosukkikset, käy tanssiesitykseenkin tarvittaessa.

Ja sitten viimeinen vaan ei vähäisin kysymys, kuka on seuraava Kuukauden Lers?

Oivoi, vaihtoehtoja on niin monia! Mutta tämä raikkaasti pirskahteleva, jämptin uuttera ja hedelmäisen omistautunut hahmo on imeytynyt lerssitoiminnan luihin ja ytimiin ja tovereittensa sydämiin. Treeneissä hän taklaa tarkoituksella ja tosissaan haasteensa kumoon vain tarttuakseen seuraavaan entistä ronskimmalla otteella. Epäilen, ettei tämän naisen etenemistä voi estää. Onneksi olemme samalla puolella, Paha Porvari!

 

 

About The Author

Bio:

Rollin News Author


DERBY TODAY
Comments
Share what you think

Add comment

Please Login or Register To Add A Comment