Fresarielämää 1 & 2

Oodi ekoille omille luistimille

Moi, mä olen Zaiborg enkä ole ikinä oppinut luistelemaan. En kaunareilla (myin kirppiksellä), en hokkareilla (meinasin, mut yksi hiiri oli tehny niihin pesän enkä hennonnu häätää ruppanaa) ja sisäkissan talviurheilun vieroksumiseni saattoi vaikuttaa siihen, että jäi opettelematta. Ekoissa openskateissa alla oli koon liian isot ja kaksissa ekoissa treeneissä koon liian pienet luistimet. Luisteleminen on paskaa. Kamalaa. Varpaita särkee, nilkkoihin sattuu. Miksi joku tekee itselleen tällaista?

Sit mä sain hankittua ne. Rakkaat. Ihanat. Mustat ku yö ja mageet ku synti. Omat.

Fresari3

Sijoitus tuntui kroonisesti kepeälle lompakolleni kovalta, mutta oli samalla sitoutumisrituaali. Nyt nämä tyypit käväsee jalassa harva se päivä. Teidän pitäisi nähdä- hengaan miedän pienessä eteisessä kuin keskiverto tuulimylly, kun vartta on luistimettakin 180cm. Alle soppeleilla peleillä muutamat ekat crossoverit on alkaneet löytyä- minulta, joka peruskouluikäsenä painu nurkalle tupakalle kun muut sirklaili- ja olo on kertakaikkiaan itsevarmempi.

Luistimet pitää saada kavereiksi, se jos mikä on tässä alussa mennyt perille. Tärkeä työkalu. Nyt ei särje varpaita. Reisiä ja pakaroita joo ehkä välillä vähäsen…

Moi, mä oon Zaiborg enkä oo vielä oppinu luistelemaan- takaperin. Kyllä mä vielä opin.

Fresari5

Fresarielämää 2 -adrenaliinia!!!!

Ihan kilipäänä vielä pukkarissa ja kotimatkalla, ja pyörin adrenaliiniövereissä kotona puoli yhdeltä yöllä. Ja kyseessä ei todellakaan ollut mitään muuta kuin pelitilanteiden harjoittelua… Nolottaa. Mitähän mä oikein huusin? Ja kenelle ja miten kovaa? Miten sekavia höpisin, ja hypinkö mä oikeesti tasajalkaa höpöttäessäni? Taisin höpöttää. Ja hyppiä.

Mulla on taustaa budolajeissa, joissa itsehillintä on korostetusti esillä. Kunnon stabiili gameface on jopa osassa suorituksia arviointikriteeri. Budokurissa ei treeneissä kikatella, huudeta eikä kiroilla. Puhumattakaan siitä että oon muutenkin luonteeltani hieman… päällekäyvä… ja tästä saadun palautteen perusteella yrittänyt opetella itsehillintää. En ole ollenkaan tottunut niihin säväreihin, jotka vauhti ja joukkueessa toimiminen aiheuttaa. Tuntuu että lyö yli. Ja sitten hävettää kun on laukonu sammakoita ja huutanu outsidet ja insidet sekaisin niin kovaa kun keuhkoista lähtee.

Nyt tätä pyöriteltyäni ja pohdiskeltuani oon tullu tulokseen, että aion hyppiä, kirkua, kiroilla ja pyöriä valveilla treenien jälkeen tasan niin paljon kuin sitä kestää. Mä olen aidosti innoissani urheiluharrastuksesta- ekaa kertaa pitkään aikaan. Hitto mitkä kiksit.

(p.s. Napakka ”Zaiborg! Istu!” tehoaa jos hermot menee.)

Fresari1

Fresari2

Kaikki kuvat Carlos Marko-Tapio.

 

About The Author

Bio:

Rollin News Author


DERBY TODAY
Comments
Share what you think

Add comment

Please Login or Register To Add A Comment